17 mars 2020. Wikiworkshop online!

Arr: Wikimedia Sverige

Wikimedias workhop Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia har träffats och jobbat med att uppdatera Wikipedia med fler kvinnliga huvudpersoner sedan litteraturhuset öppnade (med undantag endast för julafton och juldag).

På grund av det rådande läget med COVID-19/Corona så flyttar workhopen och ges istället online. Mejla info@kvinnligahuvudpersoner.se om du vill vara med!

Läs mer om bakgrunden och Wikimedias direktiv för skrivstugorna här.

Länk till workshopen kommer läggas här.

 

Om workshopen

En halv miljard människor använder Wikipedia varje månad, men bara 1 av 10 som skriver är kvinnor. Det försöker vi ändra på! Varje tisdag har du möjlighet att få hjälp att komma igång och skriva på Wikipedia. Detta är faktiskt den wiki-workshop som pågått längst i hela världen!

Vi försöker förbättra artiklar om litteratur med anknytning till kvinnor: kvinnliga författare, böcker av kvinnor och liknande, men vi vill bli många fler! Hittills har vi lyckats förbättra artiklar såsom Tove Jansson, Lisbeth Salander, Kvinnorummet och Twitteratur så mycket att de nu räknas till Wikipedias utvalda innehåll. Det kan du också hjälpa till med. Dessutom bjuder vi på fika. Välkommen!

Läs mer HÄR

Varje tisdag kl 13.00 till ca. 17.00