14 februari 2019. Varför får jag inget stipendium?

Arr: Kultur i Väst

Tid: 18.00-20.00

Fri entré, men obligatorisk föranmälan

Vi bjuder på fika!

 

Har du undrat hur bedömningen av stipendieansökningar går till eller har du andra frågor om stipendiefördelningar? Nu kan du få svar på dina frågor från Författarfonden och Författarnas kopieringsfond. 

Jörgen Gassilewski, som sitter i förbundsstyrelsen i Sveriges Författarförbund och är ledamot i författarfondens styrelse, är värd för kvällens informationsträff och modererar samtalet.

Jesper Söderström från Sveriges författarfond informerar om arbetsstipendier och andra stipendier som fonden beslutar om. Författarfonden delar ut arbetsstipendier till litterära upphovsmän – författare, översättare, tecknare och fotografer. 

Katarina Trodden, ledamot i Författarnas kopieringsnämnd, informerar om kopieringsstipendierna. Förra året utdelades cirka 18 miljoner i kopieringsstipendier. Stipendiet vänder sig till författare och översättare som har verk som kan ha kopierats i undervisningsverksamhet inom skolan. Katarina Trodden berättar om hur nämnden bedömer ansökningarna och hur arbetet går till med att fördela stipendierna.

Arrangemanget anordnas av Kultur i Väst i samarbete med Författarcentrum Väst, Sveriges Författarförbund och Göteborgs litteraturhus

ANMÄLAN: http://www.kulturivast.se/litteratur/varfor-far-jag-inget-stipendium

Kom och få svar på dina frågor. Vi bjuder på fika!