08 februari 2017. Releasefest för April av Angelika Klüssendorf!

Arr: Thorén & Lindskog

Thorén & Lindskog säger hej till Göteborg!

Och firar vår flytt till Göteborg med releasen av Angelika Klüssendorfs nya roman April (i översättning av Jörn Lindskog). Förlagets första bok utgiven i Göteborg.

Onsdagen den 8 februari kl 18.00.

 

Angelika Klüssendorfs nya roman April är en fristående fortsättning på hennes förra roman flickan. Det är en mörk skildring om en utsatt människa, berättad på ett enkelt, vackert och poetiskt språk. När April får möjlighet att lämna DDR känner hon först rädsla och osäkerhet, hon tvekar, men bestämmer sig ändå för att flytta till väst. Här ljusnar också berättelsen och såren i April börjar läka. April var, liksom flickan, nominerad till Tyska bokpriset och har hyllats av en enig kritikerkår.

Thorén & Lindskog är ett oberoende förlag som ger ut publiktillvänd kvalitetslitteratur. Tyngdpunkten ligger på tyskspråkig skönlitteratur i svensk översättning.

I förlagets utgivning finns renommerade författare som Marlen Haushofer, Sabine Gruber, Uwe Timm, Siegfried Lenz, Peter Stamm och Robert Seethaler, men även unga, lovande som Astrid Rosenfeld, Sabrina Janesch och Benedict Wells. Thorén & Lindskog ger sedan hösten 2014 även ut svenska författare. Nu flyttar vi från Skåne till Göteborg, och det vill vi gärna fira med er!

Det skulle vara roligt om just du kom. Vi bjuder på mingel och snacks, och vin till självkostnadspris.

Och så finns självklart böckerna att köpa!