15 maj 2018. Kulturellt kaos - 39 röster om kulturen idag

Arr: Nätverkstan/Kulturverkstan

Välkomna till Kulturverkstans slutseminarier 14-18 maj!

Kulturverkstans studenter bjuder in till fem dagars öppna seminarier på Litteraturhuset i Göteborg. Med 39 olika röster om kulturen idag skapar vi ett kulturellt kaos med plats för massa frågor och kanske ett fåtal svar.

Våra öppna seminarier syftar till att lyfta en fråga, ett ämne eller ett problem som vi finner intressant utifrån rollen som kulturprojektledare. Alla som vill bjuds in för att lyssna, ta del av och samtala kring frågor om konst och kultur. Vi vänder oss till dig som är intresserad av kulturlivet i stort eller en fråga som någon av studenterna lyfter.

Se programmet nedan eller i länkad pdf!

Kulturverkstan är en tvåårig yrkesutbildning i internationell kulturprojektledning. Utbildningen vänder sig till möjliggörare och kulturutövare – musiker, skådespelare, författare, filmare och bildkonstnärer – men också till människor med akademisk eller annan bakgrund som vill förverkliga idéer i praktiska kulturprojekt. Målet med Kulturverkstan är att deltagarna ska gå ut i kulturarbetslivet med initiativförmågan och kunskapen att förverkliga idéer och genomföra projekt som påverkar samhället, våra tankar och världen.


 

Tisdag 15/5

08.45-09.30 Om tiden räcker till
Rebecca Lindblad och Sabina Gavrilovic

En underhållande presentation som sammanfogar två studier om marknadsföring. Den ena om konstnärsperspektivet och den andra framtidens digitala trender.

09.45-10.15 Förvandlingen av en plats
Johanna Ljungberg

Ett samtal om platser som går från en funktion till en annan. Platsens betydelse för konsten och publiken, dess olika lager, tolkningar och potential.

10.30-11.00 Musik och livskvalitet
Agnes Lundin

En fri reflektion och personlig presentation om musikens kraft! Vad händer när vi hör musik och kan musik verkligen ha inverkan på vår livskvalitet?

11.15-11.45 Karriärvägar i kulturbranschen – finns det en karta?
Annie Johansson

Ett föredrag om att navigera i den djungel som är Kulturbranschen som nykläckt kulturprojektledare.