31 mars 2020. INSTÄLLT: Judiska Salongen om Mihail Sebastians Dagbok

Arr: Judiska salongen

På grund av rådande situation och smittrisk kring Covid-19/Corona-viruset så skjuts Judiska Salongen om Mihail Sebastians Dagbok på framtiden. Håll utkik efter nytt datum!

Den 31 mars presenterar Judiska salongen Mihail Sebastians Dagbok, skriven i Rumänien under åren 1935-1944. Det blir samtal, läsning och musik.

Under tio år, 1935–1944, förde den rumänsk-judiske författaren Mihail Sebastian en dagbok som när den slutligen publicerades i Rumänien 1996 föranledde en livlig debatt om landets antisemitism och roll under andra världskriget. Sebastians dagbok har översatts till en rad  europeiska språk och presenterades hösten 2019 i svensk översättning.

Kvällen bjuder på ett samtal mellan förordsförfattaren Henrik Nilsson och översättaren Inger Johansson, uppläsningar av skådespelaren Adriana Savin, en levande länk till Sebastian, och musik av violinisten Mihai-Anton Cucu.

 

Om intresset blir lika stort som för förra arrangemanget så kommer vi att införa någon form av biljetter. Vi återkommer i frågan, håll utkik. Välkomna!

Fri entré, ingen föranmälan. Välkomna!

 

Judiska Salongen i Göteborg arrangerar kulturevenemang med judiskt tema. Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden och vänder sig till alla som är intresserade av judisk kultur. Arrangemanget genomförs med stöd från Rumänska kulturinstitutet, Göteborgs Stads kulturnämnd och Katz Judiska Kulturfond. Medarrangör är h:ström förlag.