15 oktober 2021, kl: 19:00. Göteborgs Romanfestival gästas av Trollhättans Poesifestival!

Arr: GBG Romanfestival, Trollhättans Poesifestival & Bokdagarna i Dalsland

…och då händer det grejer! Var med om en kväll där prosa och poesi smälter samman. Kom lyssna Lucija Stupica, Elise Ingvarsson, Karoline Brændjord och Ilya Kaminsky.

Fri entré. Välkomna!

 

Vi får höra Lucija Stupica, född i Slovenien, läsa ur sin diktsamling Flyktpunkter. Ett begrepp hon fyller med nya innebörder hämtade från såväl den egna familjehistoriens djup som personliga erfarenheter.

Vi gästas av Elise Ingvarsson, en av våra mest uppmärksammade poeter, som den här gången skriver prosa. Hennes nya bok De näst största städerna är en berättelse om en mors oro, och en mycket säregen Göteborgsskildring, där segregation och rasism slår ut som strömavbrott och galenskap i staden så väl som i den enskilda människan.

Karoline Brændjord läser ur Jag vill vakna till världen. En diktsamling där hon försöker förhålla sig till världen, till barndomen och till moderns död. Sorg och längtan efter frihet uttrycks som visioner, fantasier, uppenbarelser och obevekliga logiska observationer. Det är en samling öppna och känslomässiga dikter som, trots sin sorg, har en stor tilltro till omvärlden.

Vi får också höra Ilya Kaminsky, född i Odessa, numera bosatt i USA, läsa ur De dövas republik, som skildrar de de döva stadsbornas liv, ständigt omgivna av hänsynslöst våld: det nygifta paret, anstiftaren till upproret och hennes dockteater, och flickorna som på dagarna lär ut teckenspråk och om nätterna lockar med soldater till deras död.

Läs mer om Lucija Stupicas bok här
Läs mer om boken Elise Ingvarssons bok här
Läs mer om Karoline Brændjord bok här
Läs mer om Ilya Kaminsky bok här

Läs mer om romanfestivalens program på www.goteborgsromanfestival.se  – en eller ett par programpunkter tillkommer.
Kvällen är gratis, men vill du boka plats maila oss på gbgromanfestival@gmail.com

 


Arrangemanget är skapat i samarbete med Trollhättans Poesifestival och Bokdagarna i Dalsland, inom ett projekt stöttat av Västra Götalandsregionen, där våra festivaler utbyter programpunkter. Samt i samarbete med Rámus förlag.