24 februari 2018. Fest för fritt Västsahara

Arr: Göteborgs Afrikagrupp

Hjärtligt välkomna på fest för ett fritt Västsahara! Kvällen bjuder på livemusik, poesi, västsaharisk mat, te-ceremoni, information om ockupationen av Västsahara och mycket mer.

 

Västsaharisk gemenskap i Sverige
Under kvällen kommer medlemmar från organisationen att informera om ockupationen i Västsahara och situationen i dag.

Västsaharisk gemenskap i Sverige (VGS) är en oberoende och ideell förening. Vi är en grupp unga människor som har skapat en Västsaharaförening med socialt, kulturellt och politiskt fokus på Västsaharafrågan. Med föreningen vill vi upplysa om konflikten i Västsahara och vara till hjälp för de västsaharier som lever i Sverige och Skandinavien. Vi vill bidra till utvecklingsprojekt i Västsahara och i flyktinglägren.

Poesi
Uppträdanden från Kerstin Varenius och Pernilla Stammler Jaliff som bl.a. kommit 2a i poetry slam SM och är vinnare av vinterfestivalen och kulturkalaset 2017. Se smakprov här!

Livemusik: Causeries
Causeries ett indierockband från Göteborg som kombinerar stora rumsljud med energisk rytm. Deras senaste ep ”Los Tellus EP”, kom 2017. Nytt material kommer att släppas i vår. Lyssna här!

DJ: Do the Math
Do the Math är en elektrisk DJ som fått folk att skaka loss på både stora och små dansgolv över 10 års tid. Ikväll bjuder han på afrikanska rytmer och world music, roots reggae/ska, soul, funk, oldschool hip hop med mera, alltid med svänget i centrum!

 

Lördagen den 24 februari

Inträde: 50kr, eller större frivilligt bidrag.
Alla intäkter under kvällen går till fortsatt opinionsarbete för ert fritt Västsahara.

Festen arrangeras av Västsaharisk Gemenskap i Sverige, Emmaus Björkå och Göteborgs Afrikagupp.

Festen är alkoholfri.