10 juni 2019. EU- stöd till litterära projekt och samarbeten

Arr: Göteborgs Litteraturhus & TILLTs EU-stöd

Välkommen den 10 juni på informations- och inspirationsträff om litterära EU-stöd med internationella gäster!

 

Programmet pågår mellan kl 14.00-16.00, därefter blir det mingel med möjlighet att nätverka. Kanske träffar du någon som kan bli en framtida projektpartner? Fri entré men obligatorisk föranmälan.

Gäster är Ana Schnabl, Kim van Kaam och TILLT.

Ana Schnabl är redaktör för den europeiska plattformen Versopolis, som skapar nya möjligheter för poeter genom att finansiera översättningar, publikationer och resor till litteraturfestivaler. Versopolis Review är en del av plattformen som samlar intervjuer, reportage, kolumner, essäer och recensioner av skribenter från nästan 40 olika europeiska länder.

Kim van Kaam är talangutvecklingschef på CELA (Connecting Emerging Literary Artists), ett talangutvecklingsprojekt för författare som erbjuder en europeisk kontext för en ny generation av litterära kreatörer. 18 nya författare, 22 översättare och 5 talangutvecklare samlas i projektet för att visa på litteraturens potential i att föra samman människor, skapa större möjligheter för mindre språk och driva förändringsarbete.

Anna och Kim, Versopolis och CELA är inbjudna av TILLT och Göteborgs litteraturhus för att berätta om sina projekt. Idén är också att inspirera staden och regionens litterära aktörer till att utveckla sina europeiska samarbeten. Efter presentationerna hålls rundabordssamtal med fokus på hur det litterära Göteborg kan utvecklas när det kommer till att främja skrivande och läsande. 

Olav Fumarola Unsgaard, programansvarig på Göteborgs litteraturhus, kommer vara konferencier och hålla i programmet.

Programmet vänder sig i första hand till personer som arbetar med böcker, litteratur- och kulturprojekt. Vid mån av plats är det även öppet för allmänheten. Obligatorisk föranmälan. Efter programmet slut är det mingel och enklare buffé kommer att serveras. Programmet kommer hållas på engelska.

Anmälan: info@goteborgslitteraturhus.se

 

Läs mer om Versopolis

Läs mer om CELA

Om TILLTs EU- stöd:
TILLTs EU-stöd stöttar kulturaktörer i hela Västra Götaland som vill arbeta internationellt och söka EU-finansiering till sina projekt på uppdrag av Västra Götalands regionens kulturnämnd. TILLT har genom uppdraget en regional samordnade roll kring EU-frågor och erbjuder regionens kulturverksamheter informationstillfällen, kompetenshöjande aktiviteter, stöd kring partnerskap och ansökningsarbete.