28 november 2017. Den tredje vänstern

Arr: Korpen

Ann-Marie Ljungberg, Johan Lönnroth och Jimmy Sand presenterar den nya boken ”Den Tredje Vänstern – För en global frihetlig socialism”. Varmt välkomna!

 

Den tredje vänstern kombinerar det bästa hos den första och andra vänstern. Den är ännu i sin inledningsfas. Och eftersom historiens list nästan alltid brukar överträffa människans, kan vi inte ännu veta så mycket om den. Den är dröm och förhoppning mer än en realitet. Men tendenserna finns där i nutidens rörelser: Människor som verkar för demokrati och självförvaltning i sina företag och bostadsområden. Människor som vill leva i harmoni med naturen och som spränger gamla könsroller. Människor som ser sig som världsmedborgare och bygger den globala demokratin.

JOHAN LÖNNROTH är matematiker och nationalekonom och har skrivit en rad böcker. Han har suttit i Göteborgs kommunstyrelse och i riksdagen samt varit vice ordförande i Vänsterpartiet.
JIMMY SAND är frilanskribent, fritidspolitiker och arbetar som forskningskommunikatör.
ANN-MARIE LUNDBERG är författare. Hennes senaste bok är den kritikerrosade I fallinjen: en essä om prekärfeminism (2015).

 

Tisdagen den 28 november klockan 17.00 till (max) 21. Drick och tilltugg serveras!