17 december 2020. Litterär afton - Litteraturens föränderliga villkor.

Arr: Redaktionell Praktik

Tid: 18.00-19.30. Sänds live på Göteborgs Litteraturhus Youtube- sida.

Den 17 december bjuder litteraturstudenter på Göteborgs Universitet in till ett samtal om hur litteraturen, från den ensamma läsaren till litteraturscenerna, har förändrats. Tillsammans med Olav Fumarola Unsgaard från Göteborgs litteraturhus och Jenny Bjarnar från förlaget Ordfront försöker vi under en helkväll fånga de mest utmärkande förändringarna och få syn på en möjlig framtid. Vi bjuder in alla som har ett intresse av litteratur att följa med på vår livestream och fråga om förändringarna som kan komma att påverka oss.

Jenny Bjarnar
är marknadschef och litteraturförmedlare på Ordfront förlag. Hon är vice ordförande i NOFF (Nordiska Oberoende Förlags Förening) och har jobbat som marknadsansvarig på Alfabeta Bokförlag. Jenny har även varit projektledare och redaktör på Bazar förlag.

Olav Fumarola Unsgaard är programansvarig på Göteborgs Litteraturhus samt ordförande för Ord & Bild. Han är verksamsom frilansjournalist och redaktör, och har medverkat i b.la. böckerna Lösa Förbindelser (2017) och Skitliv (2012). Olav har tidigare varit chefredaktör
för Arena.

Eventet är i samarbete med Göteborgs Litteraturhus och Göteborgs Universitet. Skapat som en del av kursen Redaktionell Praktik.

Klicka här för att komma till sändningen.