22 augusti 2021, kl: 14:30. c/o Göteborgs kulturkalas: Samtal om "Ya Leila" med Donia Saleh

Arr: Göteborgs Kulturkalas

Arrangemanget sker på Pustervik och är en del av Göteborgs kulturkalas.  Platsbokning krävs inte för den här programpunkten men först till kvar gäller och platserna är begränsade. Arrangemanget sänds också digitalt (länk kommer).

Välkommen att följa Donia Saleh och Jennifer Hayashida i ett samtal om romanen Ya Leila (Albert Bonniers Förlag, 2020). Boken om handlar om kärleken mellan två vänner, om ofrivilligt rätade ryggrader till följd av arv, till följd av vår samtid. Och om hur kamper kan framstå som varor i en kapitalistisk tid. Romanen har blivit vida uppmärksammad och bland annat nominerad till Borås Tidnings Debutantpris och Katapultpriset.

Donia Saleh är född 1996 i Uppsala och bosatt i Stockholm.  Hon har en masterexamen i Litterär gestaltning vid Göteborgs universitet. Ya Leila är hennes debut.

Jennifer Hayashida är poet, översättare och doktorand i konstnärlig gestaltning vid HDK-Valand, där hon arbetar med ett avhandlingsprojekt som rör litterär översättning som en plats för social förändring.

Foto av Donia Saleh: Märta Thisner