24 februari 2021, kl: 18:00. Afghansk poesikväll - mitt land är den plats där jag kan skriva

Arr: Clandestino Institut

Sänds via: Facebook

Digital sändning.

Zalmai Herman är poet, översättare och bibliotikarie. I sin diktsamling, ”The Whisper of Daybreak” från 2019, skriver han om krossade kameror på Kabuls gator, om en gränslös värld och Michel Foucault, Gilles Deleuze och Walter Benjamin. En flykting blir i hans poesi en främlingarnas främling, där orden bildar ett nytt hemland.

Asad Buda föddes i Bamiyan, Afghanistan och är konstnär, författare och historiker. Under sin tid i Iran, studerade han teologi, sociologi och litteratur. Där stötte han på Paul Celans poesi och filosofer som Walter Benjamin, Theodor Adorno och Max Horkheimer som förändrade hans perspektiv och influerade hans författarskap. Sedan dess har Asad Buda hunnit göra långväga resor i Kambodja, Vietnam och Indien, forskat vid Humboldtuniversitet i Berlin och varit Karlstads första fristadsförfattare.

I det här samtalet möts Asad Buda och Zalmai Herman för att samtala om aktivism, poesi och generationer av flykt från Afghanistan. Samtalet leds av Namdar Nasser, översättare, förläggare och författare. Vi följer FHMs riktlinjer för att säkertställa ett tryggt arrangemang för alla våra besökare. Därmed har vi ett begränsat antal platser. Vi uppmanar alla att följa FHMs rekommendationer och stanna hemma vid minsta symptom.
Samtalet kommer att hållas på svenska och engelska.