Bokrelease: Musik och människor av Lars Liliestam

14 februari 2024, kl: 18:00

Arr: Ejeby förlag

Vad gör vi människor med musik – och varför? Välkommen på bokrelease för musikprofessor Lars Lilliestams nya bok Musik och människor som utkommer Ejeby Förlag!

I boken summerar Lars Lilliestam sina tankar kring detta ämne, där han genom forskning och som populär föreläsare har gjort en stor gärning kring förståelsen av vårt förhållande till musik.

Denna kväll får vi ett smakprov ur bokens rika innehåll, genom lyssningsexempel och ett samtal mellan författaren och Klara Ejeby från förlaget. Vi bjuder på något att dricka. Boken kommer att finnas till releasepris.
Varmt välkommen!

14 februari 2024
Kl 18.00
Göteborgs Litteraturhus, Heurlins plats 1B
Fri entré

…….
Musik och människor tar upp många grundläggande frågor, exempelvis: Vad är musik och varför finns det olika sorters musik? Finns det olika sätt att lyssna på musik? Gör det någon skillnad för musicerandet om man kan noter och musikteori jämfört med om man inte kan det? Vad betyder det att vara musikalisk? Hur talar och skriver vi om musik? Vad har medierna och instrumentens utveckling betytt för hur musiken låter och hur vi använder musik? Dessutom om musiksmak, bra och dålig musik, noter och gehör, musikens makt … Här diskuteras också ämnen som musik och politik, musik och livsåskådning, musik och hälsa.
Lars Lilliestam är professor emeritus i musikvetenskap och har arbetat med forskning och undervisning i musikvetenskap sedan 1975. Han har skrivit tiotalet böcker om musik, däribland: Musikliv (2006/2009), Musiken och jag (tillsammans med Thomas Bossius) (2011), Rock på svenska (2013) och Lyssna på musik (2020).
Sagt om hans böcker:
”Rolig är den också, för Lilliestam är en entusiastisk färdledare; i ordets finaste mening en folkbildare med förmågan att väcka läsarens lust att tänka kritiskt.” – Sven Rånlund, Göteborgs-Posten (om Musikliv)
”Lars är helt suverän på att berätta om vad musik är, hur vi påverkas av den och vilken roll den fyller i människors vardagsliv och varför det är så viktigt med musik.” – Lennart Wretlind, Wretlinds värld (om Rock på svenska)