Nyheter

SCENER & SAMTAL tillbaka 2019!

Postad den: 1 mars, 2019
Av: SG

Göteborgs Litteraturhus växer. Både som förening och verksamhet. På bara två år har litteraturfestivalen SCENER & SAMTAL blivit en viktig plats för oss att verka genom och ett sammanhang många vill återkomma till. När dessutom ett par av våra favoritförfattare ville delta i programmet var saken klar: det blir en tredje upplaga av SCENER & SAMTAL på Världskulturmuseet lördagen den 28 september.

Så vi fortsätter. Fortsätter att insistera på fler och nya samtal med litteraturen i fokus, på fördjupning, och på värdet i att prova nya former för litteraturens scener och samtal; ge plats åt nya röster, öppna upp de litterära rummen. Tack vare bredden bland våra medlemmar ser vi också en särskild möjlighet att skapa program där det etablerade och det nya går ihop.

SCENER & SAMTAL 2019 kommer att likna de två tidigare festivalerna där mindre och intimare läsningar och seminarier blandas med möjligheten att gå undan från scenerna och föra egna samtal i kaféet eller på den stora uteterassen – för att avsluta dagen med ett par större akter i Världskultur-museets stora trappa. Och givetvis blir det fest igen, i Gläntas regi!

Vi återkommer under våren och berättar mer – håll utkik!