Nyheter

Göteborgs Litteraturhus c/o Angereds Bokmässa!

Postad den 19 augusti, 2018
SG

Göteborgs Litteraturhus är stolta och glada över att vara med på första upplagan av Angereds bokmässa den 22 september! Vi kommer finnas på plats hela dagen för att prata med besökare och ta del av det spännande programmet. Vi presenterar även ett samtal mellan Jesper Brygger, tidigare konstnärlig ledare för föreningen, och författaren Sami Said.

 

Sami Said debuterade 2012 med den uppmärksammade Väldigt sällan fin och 2013 kom uppföljaren Monomani. Nu är han åter aktuell med romanen Människan är den vackraste staden.

I centrum för berättelsen står San Francisco, en självutnämnd upptäcktsresande från Afrikas horn – nu tillfälligt strandsatt i norra Europa. Hans pengar är slut och gränserna har stängts. Tillvaron i det nya landet går ut på att hitta ett sätt att ta sig vidare. Mot skimret, till Amerika kanske. Vägen fram är här också de människor man tyr sig till: Manni som delar ut reklam och är beredd att utplåna sig själv i jakten på papper på sin existens. Här finns också Richard, som tidigare hette Hussein, och som tror att män i kostym är ute efter honom. Madam som sköter om parken på ön efter sin framlidna man. Isol med ett vapen i väskan. Och så Yei, älskade galna Yei, vännen som San Francisco tappat bort någonstans på resan, men återfinner igen.

Människan är den vackraste staden är en roman fylld av liv och humor där välklädda sapeurer från Brazzaville samsas med fascister och asylrättsaktivister i en kalejdoskopisk berättelse om vår tid.

Varmt välkomna att höra Sami Said tala om romanen, om varför berättelserna om vår tids migrationer måste berättas och inte minst hur. Samtalspartner är Jesper Brygger, författare och lärare på Angereds Författarskola, tidigare även konstnärlig ledare Göteborgs Litteraturhus.

LÄS PROGRAMMET FÖR ANGEREDS BOKMÄSSA HÄR!