Hassan Blasim

24 februari 2017
Arr: Clandestino Institut, Göteborgs Litteraturhus & Akademin Valand

Vi är mycket glada över att få meddela att författaren Hassan Blasim ersätter det uteblivna besöket av Gayatri Chakravorty Spivak den 24 februari. Tillsammans med Clandestino institut och Akademin Valand presenterar vi:

Rätten att berätta – ett samtal mellan Hassan Blasim och Aleksander Muttori.

Fredag den 24 februari kl 18.00

Hassan Blasim fick ett internationellt genombrott med novellsamling Irakisk Kristus, 2014. Irakisk Kristus utspelar sig i krigets Irak och sägs ha revolutionerat den arabiskspråkiga litteraturen, men frågan är om han inte också revolutionerar den nordiska.

Under våren 2017 kommer Clandestino Instituts gästprofessor, författaren Hassan Blasim att hålla en kurs i kreativt skrivande för nyanlända flyktingar. Temat för kursen sammanfattas av begreppet rätten att berätta som utforskar villkoren för litterära narrativ i en tid där diskussioner om yttrandefrihet förvandlats till en tribun för rasister och högerpopulister.

Som en installation av sin gästprofessur vid Clandestino institut är det nu också klart att Hassan Blasim deltar i ett samtal om sitt skrivande tillsammans med Aleksander Motturi, en av drivkrafterna bakom Clandestino institut.

Aleksander Muttori är doktor i filosofi, dramatiker och författare, senaste utgivningen var romanen Svindlarprästen (2014).

Fri entré